Velkommen til Hvid Schæfer

Hvid schæfer - Hvid hyrdehund

Den Hvide Schæfer

MENTALITET

Nysgerrig, vagtsom og energisk. Beskyttende over for familien, afventende i omgangen med fremmede og kan derfor virke lidt reserveret. Racens hyrdehundebaggrund gør den velegnet som familiehund hos aktive mennesker. Derudover gør den i sit hjemland nytte som tjenestehund i politi og militær og som blindeførerhund.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Ivrig og aktiv, især mens den er ung. Ingen væsentlig tendens til jagtudflugter eller til at strejfe omkring, selv om den kan arbejde selvstændigt. Udholdende og villig til at tage mod anvisninger fra føreren, som den er meget hengiven overfor.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen er hurtigt opfattende, meget lærenem og arbejdsvillig, men den kan kede sig ved mange gentagelser. Træn varieret og tempofyldt med megen ros og belønning, og lad ikke hunden glemme, hvem der bestemmer. Undgå stressende bold- og pindekast.

BEHOV

En kraftig, muskuløs hund med et betragteligt behov for fysisk udfoldelse ved siden af et godt socialt liv med rigelig mental stimulering og beskæftigelse og god kontakt til ejeren.

PELS OG PLEJE

Yderpelsen er middellang, vandafvisende, noget grov og tilliggende. Underulden er tæt og fin og isolerer godt mod både kulde og varme. Pelsplejen er overkommelig. En grundig, ugentlig gennembørstning forhindrer den værste fældning, men noget kommer der alligevel.

OPRINDELSE

Den hvide hyrdehund er oprindelig en farvevariant af schæferhunden. Den var kendt allerede da den målrettede avl af denne begyndte i slutningen af 1800-tallet. Farven blev aldrig anerkendt i Tyskland, men navnlig i Canada og USA fortsatte avlen på farvevarianten, som nu er godkendt som selvstændig race i mange lande. Den hvide hyrdehund bruges i Nordamerika til de samme opgaver som schæferhunden, men opdrættes også i vid udstrækning som selskabshund og som sports- og konkurrencehund.

Min Hvide Schæfer

Hundens navn

Marco

Kennel navn

Cool Casper

Dansk navn

Hvid Schweizisk Hyrdehund

Engelsk navn

Berger Blanc Suisse

Hundetype

Hyrdehund

Oprindelsesland

Schweiz

Forventet livslængde

12 år

Størrelse

Stor

Højde

55-66 cm

Vægt

25-40 kg